Elcykler fordele og ulemper

Din første elcykel

Når du går med overvejelserne om at købe en elcykel, er det typisk fordi man er glad for at cykle eller godt kunne tænke sig at komme i gang igen efter en pause. Det kan også være fordi at man nu cykler på arbejde og der er lidt for lang så turen bliver for hård og ikke sjov i dårligt og kedeligt vejr. Du har endda måske prøvet at blive overhalet på cykelstien af en elcykel, hvor du tænker at gud hvor må det være rart at komme så hurtigt og nemt frem.

Du er ikke den eneste, for elcykler er den kategori i cykelbranchen der er den største vækst inden for. I lande som Holland og Tyskland er over 50 % af alle solgte cykler, elcykler. og her i Danmark er vi godt på vej i den retning.

Men hvad skal man tænke over og hvordan vælger man den rigtige elcykel? Der er mange forskellige mærker og modeller på markedet, og priserne svinger fra omkring 8000,- og til langt over 20.000,-

Hvad er forskellen og hvor meget skal man ofre, det vil vi nu prøve at afklare for dig her i denne artikel.

elcykler
Raleigh med elmotor

Hvor meget koster en elcykel

Det er ingen hemmelighed at jo mere du betaler for din elcykel jo bedre er den. Den største forskel i kvaliteten på en elcykel der normal koster 8000,- og så en der koster 14.999,- er den elektroniske del, altså alt elsystemet. På de helt billige modeller er der sparet på kvaliteten af cellerne i batteriet og ledningerne er heller ikke for gode, det er en væsenligt faktor når vi bor her i Danmark. Om vinteren når det er koldt vil et billigt batteri hurtigere tage skade af kulde og det vil ikke holde så langtid. Ledninger og stik der ikke er ordenligt forseglet vil irre når der bliver saltet om vinteren og elmotoren vil sætte ud.

Har man først fået købt lidt for billigt, kan man hurtig komme til at betale i reparationer, og så havde det været bedre at ofre lidt mere fra start.

Vi anbefaler at man som begynder i elcykel verden ofre omkring 12499,- så vil man ikke blive skuffet. Er dit behov større, eller skal du trække en børneanhænger, vil cyklen kræve en opgradering på batteriet, dette beløbet sig somregel i et par tusinde kroner mere.

De forskellige systemer

Her i Danmark er nogle af de største systemer man ser Promovec, Shimano, Bosch og Trans-x. De nævnte systemer er alle i den gode kvalitet og systemer vi varmt kan anbefale.

Inden for hvert system er der typisk flere forskellige motorsystemer. Der er systemer der trækker på forhjul, så er der centermotor og baghjulsmotor. Men hvad skal man vælge?

Forhjulssystemet er det mest brugte her i Danmark. Man får meget elcykel for pengene hvis man vælger denne type system. Vi syntes det køre fortrinneligt og giver en naturlig trækkraft.

Ønsker du et bedre og en mere naturlig køreoplevelse med din elcykel, skal man tage centermotoren, det er dog også det dyreste system, da man typisk kommer til at ofre omkring 20.000,- for en cykel med dette system. Men centermotoren trækker direkte på kæde, det gør noget ved hele oplevelsen og følelsen på en positiv måde. De systemer der leverer elsystemer med centermotor er i Danmark primær, Shimano Steps eller Bosch.

Der er mange mærker

Noget der er vigtigt når man skal til at købe sin første elcykel er at vælge en mærkevare cykel, på den måde er man nemlig sikret at man stadig om 5 år kan få reservedele til sin cykel, da de store producenter står med et ansvar for at opretholde en god oplevelse.

Af mærker inden for elcykler, kan vi nævne Raleigh, MBK, Centurion, Winther, Batavus, Trek – Her finder du mange af de elcykler og det er alle til gode priser!

Hvor skal man købe sin elcykel.

Det er vigtigt at købe sin elcykel et sted hvor udvalget er stort og hvor erfaringen er stor. Det giver det bedste oplevelse også hvis uheldet skulle være ude og cyklen skal til reparation. Så er du sikret hurtig og kvalitetsbevidst behandling.

Du kan godt købe din elcykel på nettet, det er dog vigtigt at undersøge hvordan den enkeltes internetbutiks service er. Det er her vigtigt at de også selv varetager eftermarked. Det nytter ikke at man bliver henvist til en cykelhandler som ikke har noget med handlen at gøre, det bliver kun en sur oplevelse. En servicevogn fra et andet firma kan også hurtig blive et problem, det er ikke sikkert de rigtige reservedele er med første gang og kender de til netop din elcykel, eller ej.

Hvis du skal købe elcykler på nettet er der på nuværende tidspunkt kun 1 online forhandler som dækker alt fra sikker levering til fuld servicering af eftermarked. Hos cykelshoppen.dk er leveringen personlig og med gennemgang af din nye elcykel, det gælder over alt i Danmark bare det er brofast. Du modtager din nye elcykel uemballeret og fuldstændig klar til bro, vores chauffør hjælper dig med justering og tilpasning. Skulle uheldet være ude og har du brug for assistance kommer en af vores chauffører forbi dig, er han nødsaget til at tage den med på værksted kan de tilbyde dig en lånecykel helt gratis.

Du finder et stort udvalg i damecykler og elcykler hos Cykelshoppen.dk

Du kan læse mere om elcykler her.

 

Leave a Reply